zeshoekige eettafel

Gevraagd: Een tafel waar je samen in vrede de krant aan kunt zitten lezen, zonder elkaar steeds in de wielen te rijden. En dan wel een echte krant, niet zo'n kleine tabloid. (Jaja, dit was nog in de tijd dat je voor het lezen van een krant in de trein twee zitplaatsen nodig had.) Bovendien moest je met tien man aan tafel kunnen eten.

Maar het belangrijkste was wel dat de stoelen al gekozen en besteld waren. Want ook daar werden de hoogste eisen aan gesteld, vooral wat zitcomfort betreft.

Dan was er nog de eis dat de tafel weliswaar groot moest zijn, maar niet zo groot dat je steeds met je heupen tegen de hoeken aan zou lopen, want de beschikbare ruimte was beperkt. Oorspronkelijke gedachte was daarom een ovale tafel, maar die zou niet goed combineren met de grote, rechthoekige stoelen.

Verschillende ideeŽn werden besproken, met als uiteindelijk resultaat deze langwerpige tafel met zes hoeken en zes poten. Het profiel van de poten volgt de vorm van de tafel. De tafel is geheel in massief eiken. Staat als een huis, maar oogt slank. En fraai met olie afgewerkt.
Opgeleverd juni 2007
Grootste afmetingen: 190 x 130 x 78 cm


w=1

w=2

w=3

w=4

w=5